Sva mesta   Vremenska prognoza za Oktobar 2012

Početkom oktobra možemo očekivati suvo i lepo vreme, uglavnom bez kiše sa temperaturama istima ili malo većima u odnosu na višegodišnje proseke. Dakle minimalne temperature će biti oko 10 stepeni, dok će maksimalne biti do 22 stepena. Možemo reći da će početak oktobra biti pravo „Miholjsko leto“.

Sredinom oktobra nastaviti će se toplo vreme za ovo doba godine. Kišu možemo očekivati 15-18 oktobra iako je neće biti mnogo niti u svim delovima Srbije dobro će doći. Temperature će se postepeno snižavati iz dana u dan tako da će temperature biti za stepen do dva niže u odnosu na početak meseca oktobra.

Krajem oktobra možemo očekivati zahlađenje i kišu što će popraviti prosek kolikine padavina za ovaj mesec. Kiša se očekuje u periodu od 25 kraja meseca a kada će tačno biti ne znamo vam reći. Uz kišu nam dolazi i hladno vreme koje će obeležiti minimalne temperature od 7 stepeni odnosno one maksimalne od 15 stepeni.


Moramo napomenuti: Mesečne temperature su često netačne te ne možemo jamčiti za tačnost podataka koje nađete na ovome sajtu iako su preneseni u najboljoj nameri da vas informišu o vremenu u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *