Sva mesta   Vremenska prognoza za Maj 2012

Početak maja obiležit će vruće i sparno vreme za ovo doba godine uz prave letnje temperature koje u nekim krajevima mogu doseći i 30 stepeni celzijusa. Sukladno s time i jutra će biti toplija no inače s temperaturama oko 10 stepeni i više. Mogući su kratki i retki pljuskovi u južnim delovima Srbije. Sunčano i toplo vreme mnogima će izmamiti osmeh na lice.

Sredinom maja očekuje nas prestanak sunčanog vremena uz temperature niže i do 20 stepeni u odnosu na početak meseca. Spomenuto zahlađenje dolazi sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, olujnim nevremenom te u pojedinim delovima gradom. Obilnije padavine očekuju se u zapadnim i centralnim krajevima zemlje. Isto tako moguć je sneg u višim predelima koji se nebi trebao zadržati na tlu. Prosečna dnevna temperatura će biti oko 15 stepeni.

Krajem maja sunce će se opet pokazati te bi se takvo vreme trebalo zadržati do kraja maja, iako su mogući pljuskovi samim krajem meseca. Temperature će biti prikladne mesecu maju, blizu onih ljetnjih od 25 od 30 stepeni celzijusa.


Moramo napomenuti: Mesečne temperature su često netačne te nemožemo jamčiti za tačnost podataka koje nađete na ovome sajtu iako su preneseni u najboljoj nameri da vas informišu o vremenu u Srbiji.