Sva mesta   Vremenska prognoza za Jul 2012

Početkom jula nastavit će se sunčano i lepo vreme koje je obiležilo kraj prošlog meseca juna. Kiša se može očekivati 8-9-10 jula. Ova prolazna kiša neće biti u svim krajevima Srbije, a i gde bude biti će to samo kratkotrajni pljuskovi iza kojih bi sunce opet trebalo izaći. Tempature će biti prosečno tople za jul s nešto višim temperaturama u Vojvodini što znači da nas očekuju maksimalne temperature od 33 do 38°C, a one minimalne se neće spuštati ispod 18 stepeni celzijusa.

Sredinom jula nas očekuje sunčano i veoma toplo vreme primereno ovome mesecu. Kiše neće biti iako se nemogu izostaviti lokalni pljuskovi. Temperature idelje od 38°C do 18°C u večernjim satima.

Krajem jula možemo očekivati kratkotrajna osvježenja koja bi trebala spustiti temperaturu. Iako je teško reći koji delovi Srbije mogu očekivati kišu ona će biti krajem meseca jula i trebala bi donjeti samo kratkotrajno rashlađenje. Stoga možemo zaključiti da će srednja mesečna količina padavina nešto manja, ali ipak u granicama proseka. Temperature su velike, no ipak prosečne za naše krajeve stoga vam možemo preporučiti da se neizlažete suncu u razdoblju od 10 do 17 časova jer UV zračenje može doseći veliki faktor.


Moramo napomenuti: Mesečne temperature su često netačne te nemožemo jamčiti za tačnost podataka koje nađete na ovome sajtu iako su preneseni u najboljoj nameri da vas informišu o vremenu u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *