Sva mesta   Vremenska prognoza za Februar 2012

Početkom februara možemo očekivati nastavak prave zime. Temperature će se spuštati do -12 stepeni Celzijusa a ponegde i niže, ponajprije u visinskim oblastima. Uz nastavak hladnog vremena nastaviti će padati i sneg. Cela Srbija bi trebala biti pod snežnim pokrivačem od oko 10-20cm, a u gorju i više. Srednje temperature će se kretati oko 2 stepena Celzijusa, a one maksimalne će ići tek do 5 stepeni iznad nule.

Sredinom februara dolazi do smirivanja vremena, uz prestanak snega i smanjenje temperature na razumne granice primerene ovom mesecu. Ako bude padavina one će biti kratke, a sneg će se brzo topiti. Najniže će biti oko -8 stepeni Celzijusa, one najviše i do 10 stepeni u plusu, a prosečno preko dana bi trebalo biti par stepeni iznad nule.

Krajem februara možemo očekivati nove padavine u kombinaciji – i kiše i snega. Sneg se neće zadržavati na tlu, pretežno zbog temperatura koje će biti u plusu. Za kraj ferbruara možemo očekivati ugodnih 9 stepeni Celzijusa u plusu, a srednje temperature će biti oko 4 stepena. Iako će preko noći temperature ići i preko -10 stepeni sneg koji je napadao preko meseca februara bi se trebao brzo otopiti u potpunosti. Uporedo s naglim topljenjem snega nivo reka i jezera će se naglo i povećati stoga možemo očekivati i poplave – u kojem obimu teško je predvideti.


Moramo napomenuti: Mesečne temperature su često netačne te nemožemo jamčiti za tačnost podataka koje nađete na ovome sajtu iako su preneseni u najboljoj nameri da vas informišu o vremenu u Srbiji.