Uveti Korištenja

prognozasrbija.com se sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača , besplatnih sadržaja , sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova na vanjske stranice.
• Svi materijali na stranici objavljeni su u dobroj namjeri, stoga ne preuzimamo odgovornost za istinitost podataka koji se nalaze na prognozasrbija.com.
• Također ne snosimo troškove eventualno nastale štete zbog netočnih podataka na prognozasrbija.com.
• Nije dopušteno preštampavanje niti umnožavanje ili prenošenje sadržaja bez pismene saglasnosti nosioca autorskog prava (Accu Weather).
• Uredništvo portala zadržava pravo promene i uklanjanje bilo kojeg sadržaja na PORTALu bez obveze prethodne najave.
• Prognoze su u vlasništu Accu Weather-a (www.accuweather.com).

Također saradujemo sa firmama za oglašavanje koje poslužuju oglase trećih strana na prognozasrbija.com. Te kompanije mogu putem kolačića koristiti razne podatke (koji nikako * ne * uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o vašim posetama ovom i drugim veb sajtovima kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje vas interesuju.

• Google, kao dobavljač treće strane, koristi kolačiće za posluživanje oglasa na ovoj web lokaciji.
• Pomoću kolačića DART Google poslužuje oglase korisnicima temeljem njihovih posjeta našoj web lokaciji i drugim web lokacijama na internetu.
• Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti oglasa i sadržajne mreže.
• Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite ovdje: DoubleClick DART kolačić.

Šta su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaš uređaj (računar, tablet, pametni telefon) kada posetite određene web stranice. Oni omogućuju web stranici da prepozna vaš uređaj i zapamti određene informacije o vašim aktivnostima i postavkama.

Kako koristimo kolačiće?

Koristimo kolačiće iz nekoliko razloga:

  • Osnovni kolačići – Ovi kolačići su neophodni za funkcionisanje naše web stranice. Bez ovih kolačića, web stranica ne bi mogla ispravno funkcionisati.
  • Funkcionalni kolačići – Ovi kolačići omogućuju web stranici da zapamti vaše izbore (kao što su vaše korisničko ime, jezik ili regija u kojoj se nalazite) i pruža poboljšane, personalizovane funkcije.
  • Analitički kolačići – Ovi kolačići pomažu nam da razumemo kako korisnici koriste našu web stranicu, omogućujući nam da poboljšamo način na koji vam pružamo sadržaj. Informacije prikupljene ovim kolačićima su anonimne i koriste se samo za statističke svrhe. Koristimo Google Analytics za praćenje korisnika, ali ti podaci se ne distribuiraju niti prodaju sa naše strane.
  • Marketinški kolačići – Ovi kolačići se koriste za praćenje posetilaca kroz web stranice. Cilj je prikazivanje oglasa koji su relevantni i privlačni za pojedinog korisnika, a time i vredniji za izdavače i treće strane oglašivače. Koristimo oglase od strane Google Adsensea i trećih strana od kojih možemo zaraditi.

Koje kolačiće koristimo?

Detaljan popis kolačića koje koristimo možete pronaći u našoj tabeli kolačića.

Korišćenje trećih strana

Koristimo različite usluge trećih strana koje takođe mogu postaviti kolačiće na vaš uređaj kada koristite našu web stranicu. To uključuje:

  • Google Adsense: Oglasi prikazani putem Google Adsense mogu koristiti kolačiće za prikazivanje relevantnih oglasa. Ove kolačiće postavljaju i upravljaju treće strane, a mi nemamo kontrolu nad njima.
  • Google Analytics: Koristimo Google Analytics za praćenje i analizu prometa na našoj web stranici. Podaci prikupljeni od strane Google Analyticsa koriste se za poboljšanje funkcionalnosti naše web stranice i nisu distribuirani niti prodani sa naše strane.
  • Leaflet i OSM mape: Naša web stranica koristi Leaflet i OpenStreetMap (OSM) za prikaz kartografskih informacija. Iako se trudimo prikazati najtačnije informacije, ne možemo garantovati potpunu tačnost ovih mapa.

Kako upravljati kolačićima?

Većina web pregledača omogućava vam kontrolu kolačića kroz postavke pregledača. Možete postaviti pregledač da vas obavesti pre nego što primite kolačić, omogućiti ili onemogućiti određene kolačiće ili onemogućiti sve kolačiće. Ako odlučite onemogućiti kolačiće, imajte na umu da možda nećete moći koristiti sve funkcionalnosti naše web stranice.

Promene naše politike o kolačićima

Povremeno možemo ažurirati ovu politiku o kolačićima kako bismo odražavali promene u tehnologiji, zakonodavstvu ili našim poslovnim operacijama. Sve promene biće objavljene na ovoj stranici sa ažuriranim datumom „Poslednje ažuriranje“.

Korištenje vremenskih prognoza

Naša veb stranica pruža vremensku prognozu kako bi korisnicima omogućila pristup najnovijim informacijama o vremenskim uslovima. Iako se trudimo da pružimo tačne i ažurne prognoze, ne možemo garantovati njihovu potpunu tačnost ili pouzdanost. Prognoze se zasnivaju na podacima koje dobijamo od trećih strana, a vremenski uslovi se mogu brzo promeniti. Zbog toga savetujemo korisnicima da ove informacije koriste oprezno i da se ne oslanjaju samo na njih za donošenje kritičnih odluka.

Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica

Članci na ovoj web stranici mogu sadržati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovetno kao da je posetilac posetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja o našoj politici o kolačićima, slobodno nas kontaktirajte na:

Poslednje ažuriranje: 21.05.2024.